Sådan undgår du lopper og flåter på din hund

Hvis du ikke allerede forebygger mod lopper og flåter på din bedste ven, så kunne det godt være, at du skulle overveje at begynde på det snarest. Når det først er for sent, kan det være utroligt besværligt at komme utøjet til livs, og derfor anbefaler vi her på stedet, at du i stedet for at bekæmpe det, forebygger det.

Der findes nemlig både loppemidler og flåtmidler til hunde i alle størrelser.

Hvilke konsekvenser kan det få, hvis du ikke behandler mod lopper og flåter?

Hvis du ikke behandler din bedste ven mod lopper samt flåter, kan det få ærgerlige konsekvenser for dyret. Lopperne giver hunden kløe, mens flåterne som regel er mere alvorlige, da de ofte overfører ubehagelige sygdomme. Det kunne eksempelvis være borelia-infektionen, som er en sygdom, der ofte ses overført fra flåter til dyr. Husk derfor i dette tilfælde, at forebyggelse er langt bedre end behandling!

Hvis vi vender tilbage til lopperne, så er det altså ikke, fordi det udelukkende er kløe disse kræ kan give. Hvis din bedste ven har haft lopper gennem en længere periode, er der overvejende sandsynlighed for, at den udvikler allergi overfor loppespyt. Hvad betyder det så? Jo, det betyder rent faktisk, at meget få loppebid kan resultere i hudbetændelse, og det er heller ikke sjovt. Hverken for dig eller din bedste ven.

Den lune vinter er utøjets paradis

En lun vinter med få frostperioder er en vinter lige efter bogen, hvis du spørger en loppe eller flåt. Overlevelsesmulighederne er ideelle for lopper og flåter, når vinteren er mild, og de senere år har vi i Danmark oplevet mildere og mildere vintre, hvilket giver anledning til at være særligt opmærksom på problemet med lopper og flåter.

Når vi nærmer os foråret, er det, at lopper og flåter bare venter på, at der kommer besøgende. Du kan være ganske sikker på, at de ligger klar på alle mulige lokationer, hvor de blot venter på den rette timing til at springe på din hund. Skulle din hund først få lopper, uden at være i behandling, så kan det lynhurtigt blive en epidemi.

Lopper udvikler sig skræmmende hurtigt, og det er altså ikke urealistisk at 5 lopper kan blive til 5000 lopper på en uge eller to. De formerer sig lynhurtigt, og det er altså også derfor, at du bør forebygge fremfor at behandle.

Disse hundetyper er særligt udsatte for flåter og lopper

Som udgangspunkt anbefales det dog, at du forebygger mod flåter og lopper på alle hunderacer, men det er ingen hemmelighed, at der er enkelte typer af hunde, som er mere udsatte end andre. Dem vil vi kigge lidt nærmere på nu.

Indledningsvist er det hunde, der svømmer ofte, som er værd at nævne. Det kunne eksempelvis være en jagthund eller en hund, der er i genoptræning. Generelt set er jagthunde også meget udsatte, for det er som regel denne type hund, der befinder sig meget ved sø- og skovområder, og her er der altså overvejende sandsynlighed for, at din bedste ven kan støde på både lopper og flåter, og den fortæller dig altså ikke selv, hvis den møder en.

Kommer din hund meget udenfor? Hvis din hund er af en aktiv race, der kræver forholdsvis meget motion og derfor tilbringe en stor del af tiden udenfor, er der altså desværre stor risiko for, at den på et tidspunkt får besøg af enten en loppe eller en flåt.

Hvad er bedst at forebygge/behandle med?

Det er svært at fastslå, om der er nogle midler, som virker bedre end andre. Der findes rigtig mange midler mod henholdsvis lopper og flåter, og noget er eksempelvis ekstra belejligt, hvis du ofte vasker din hund, eller hvis den selv ofte svømmer. Der kunne man med fordel give den en tablet frem for nogle af de andre midler, som bliver skyllet væk, når hunden bader.

I linket indledningsvist i denne guide kan du specifikt se, hvad der anbefales til hunde i forskellige størrelser, og dermed kan du fastslå, hvad der er ideelt for din bedste ven. Husk altid at forebygge!

Brug BARF hundefoder til alle hunde

shutterstock_539035936

Ikke alle kender til begrebet BARF hundefoder, men det betyder egentligt bare hundemad fremstillet af rent kød, og det er desværre ikke tilfældet for alle typer hundefoder på markedet. Hunde kan naturligvis overleve ved at få mange forskellige slags hundefoder og endda også madrester fra middagsbordet, men det er altså langt fra den optimale løsning for hundens tarv og trivsel. Her i artiklen fokuseres på at informere om vigtigheden af BARF hundefoder, således du bliver bedre rustet til at finde et passende hundefoder til netop din hund derhjemme.

Fakta om BARF hundefoder

BARF er en forkortelse for Biologically Appropriate Raw Food, så der er altså tale om utilberedt hundefoder fremstillet af 100 % råt kød. Hunde har i mange tusinde år levet af råt kød, hvilket ligger til hundens natur, så denne type hundefoder er sundest for dem. Erfaringer på området har nemlig konkluderet, at hunde ikke har behov for korn, majs, ris, ærter og kartofler, der blot er fyldstoffer, der normalt blandes i hundefoder som et bindemiddel for at have en konkurrencedygtig kilopris.

Det er ikke godt for hundens fordøjelse med kunstige fyld-, farve- og tilsætningsstoffer, og det kan også medføre dårligere pels, mindre energi og oplagthed samt kortere levetid. Man har også fundet ud af, at hundefoderet skal serveres råt, idet en tilberedning af kødet vi ødelægge og nedbryde de vitaminer og enzymer, der netop er meget vigtige for hundens trivsel. Man bør holde igen med hundefoder med høje indhold af sukker- og kornprodukter, og man bør koncentrere sig om kødprodukter, så hunden får et hundefoder indeholdende de nødvendige næringsstoffer herunder animalske proteiner og fedtsyrer.

Ved at skifte over til BARF hundefoder i tide kan man give sin hund et sundere liv med mere energi og levetid, og man vil også kunne slippe med færre udgifter til dyrlægen, så generelt er det en god idé at give sin hund BARF hundefoder uanset type af hund. Man kan læse mere om BARF hundefoder på opslagsværket Wikipedia på internettet.

Anbefaling om køb af hundefoder

Efter mange års arbejde i en hundekennel erfarer man hurtigt, at hunde trives bedst med sunde og ernæringsrige måltider, og der er BARF hundefoder klart anbefalingsværdigt til alle slags hunde. Denne type hundefoder hører ikke til blandt de billigste former for hundefoder, men til gengæld har man færre udgifter til dyrlæge og kan dosere mindre portioner hver dag, så i længden er det en billig løsning, og især hvis man handler fornuftigt ind.

Man skal ikke købe små pakker hundefoder i den lokale dyrehandel, da udvalget her som regel er begrænset og priserne ikke specielt konkurrencedygtige. Man får normalt mest for pengene ved at handle i en webshop på nettet, og man kan eksempelvis købe BARF hundefoder hos Lavprisdyrehandel.dk, der jo netop har et stort udvalg med mange forskellige typer hundefoder samt et lavt prisniveau på alle varerne.

Hundekiks til træning

En hunds kost skal være meget kontrolleret, for at hunden ikke tager på. Det er dit job som hundeejer at sørge for, at din hund får den rette mængde kost, da de fleste hunde ikke har en stopklods. En voksen hund bliver typisk fodret morgen og aften, og så kan man ellers give den et par godbidder i løbet af dagen, helst i forbindelse med træning.

Continue reading

Gode tips til køb af hundelegetøj

Det bedste hunde ved, er at lege, både med sig selv og deres ejere. Legetiden er ikke bare sjov for hunden og ejeren, men er også en god måde for hunden at få motion, få mental stimulering og dermed knytter hunden sig mere til sin ejer.

Nedenfor får du tre gode tips til køb at hundelegetøj, som du kan bruge som guide eller til inspiration.

Continue reading

Dit valg af hundefoder er vigtigt

Hunde er pattedyr ligesom vi mennesker, så derfor er der mange lighedstræk indenfor ernæring og helbred mellem hunde og mennesker.

Vi ved alt for godt, at mange fødevarer er usunde og fedende, mens der også findes sunde madvarer med masser af ernæring og vitaminer, som giver os energi og velvære i hverdagen. På samme måde skal man nøje finde det rette hundefoder, der præcist passer til din slags hund.

Continue reading

Vælg den rette hund til familien

En hund kan mange gange være menneskets bedste ven, og det gælder både for enlige men også for familier med eller uden børn. Mennesket er ikke skabt til at være alene, og selvom man bor klods op af mange mennesker inde i en storby i et lejlighedskompleks kan man føle sig ensom.

Vi er generelt ikke gode til at besøge de ældre og enlige, så en hund kan i mange tilfælde være en god idé, så man får en trofast og hengiven ven i hverdagen, og derved får man selskab og nogen at værne om. Hunde er også gode til børnefamilier, så børnene kan få en lille legekammerat at lege.

Dette er en fin løsning for alle parter, da hunde elsker opmærksomhed og lege, og de fleste børn har masser af overskud af tid og elsker at lege med hunde. Imidlertid er ikke alle hunderacer velegnede til børn og heller ikke altid til voksne, så man bør undersøge markedet omhyggeligt, før man træffer et valg af hund til familien.

Continue reading

Sådan plejer du hundens pels

En hunds pels afspejler direkte, hvordan hundens tilstand er. Hvis pelsen er falmet, plettet og mat, så er hunden syg, idet den sikkert ikke får den korrekte næring i dens hundefoder, men den kan også fejle flere sygdomme, så det ofte er nødvendigt at konsultere dyrlægen for at være på den sikre side. Men de fleste hundeejere vil jo gerne behandle hundene bedst muligt, så derfor er man opmærksom på dyrets pels, som helst bør skinne strålende med en klar ensartet farve.

Det er en større opgave at pleje hundens pels bedst muligt, men er man hundeven, så er det absolut indsatsen værd. Her kommer der forskellige råd og tips om korrekt pelspleje gældende for alle typer hunde.

Continue reading

Det skal du vide om hundefoder

Hunde skal have mad og vand flere gange dagligt, og det er vigtigt, hunden får en tilpas mængde næringsrig foder, så hunden har energi og overskud til at være aktiv og legesyg hele tiden, så alle kan have glæde af hinandens selskab.

Det rette hundefoder er normalt ikke det billigste produkt, idet de billige typer hundefoder normalt er fyldt med billige kornprodukter, der ikke indeholder meget protein og animalske fedtstoffer, hvorimod den bedste slags hundefoder indeholder de anbefalede mængder af de rette næringsstoffer til hunde.

Continue reading

Hold øje med hundens helbred

Hunden er ofte menneskets bedste ven, og både børn og ældre elsker normalt også selskabet af en kærlig hund, så derfor behandler vi ofte hunden godt, så den trives i hjemmet.

Man sørger selvfølgelig for, hunden får sund mad, vand, motion og opmærksomhed, så hunden altid er aktiveret, men den skal også have mulighed for at være lidt alene på sine egne domæner, som er i hundekurven eller hundehuset, hvor den kan gnaske på gode ben og godbidder, der skærper tænderne.

Continue reading

At have hund er (lidt) som at have et barn

Man kan sagtens sammenligne en hund med et barn, idet hunden er totalt afhængig af dig, der ejer hunden og dermed har ansvaret for denne.

Det er ulovligt og dyrplageri, hvis hundens ejer ikke på betryggende vis giver hunden en passende pleje, som jo omfatter mad, husly, motion, vaccinationer, hygiejneomsorg og opmærksomhed. Heldigvis er de fleste hundeejere indstillet på at behandle deres kæledyr bedst muligt, så de reelt bliver et ekstra familiemedlem, der er elsket af hele familien.

Continue reading