Yorkshireterrier

Den lille fashionable skødehund har fået en vældig popularitet de senere år, og særligt i storbyerne tiltaler hunden med den beskedne størrelse de mange unge beboere.

Verdens mindste hund er således også en Yorkie, og i den grad svær at stå for med den klejne størrelse. Prøv bare at søg på “Teacup Yorkie” – sødere bliver det næsten ikke!

Yorkiens størrelse blandet med dens natur gør dog også, at mange Yorkier er vældig uopdragne. Ligegyldig hvor lille og sød en hund er kræver den opdragelse og træning, og da Yorkien fra naturens side er en noget respektløs og til tider aggressiv hund bør man altså tage dette seriøst inden man vælger at købe en. For mange mennesker er en lille hund en lille baby, og den bliver derfor forkælet mere end hvad godt det. Dette kan vi godt afsløre er ris til egen røv, for I kommer til at få en stædig og højtgøende lille sag der tror den er verdenshersker.

Yorkien er af typen terrirer og vejer normalt mellem 2-3 kilo. Den går langt tilbage i historien, hvor den første Yorkshireterrier blev registreret i en stambog i 1865 i England. Her kommer den fra grevskabet og var dengang noget større. Her blev den brugt til rottejagt i kulminerne – en noget anden tilværelse end den de fleste Yorkier har i dag.