Brug BARF hundefoder til alle hunde

shutterstock_539035936

Ikke alle kender til begrebet BARF hundefoder, men det betyder egentligt bare hundemad fremstillet af rent kød, og det er desværre ikke tilfældet for alle typer hundefoder på markedet. Hunde kan naturligvis overleve ved at få mange forskellige slags hundefoder og endda også madrester fra middagsbordet, men det er altså langt fra den optimale løsning for hundens tarv og trivsel. Her i artiklen fokuseres på at informere om vigtigheden af BARF hundefoder, således du bliver bedre rustet til at finde et passende hundefoder til netop din hund derhjemme.

Fakta om BARF hundefoder

BARF er en forkortelse for Biologically Appropriate Raw Food, så der er altså tale om utilberedt hundefoder fremstillet af 100 % råt kød. Hunde har i mange tusinde år levet af råt kød, hvilket ligger til hundens natur, så denne type hundefoder er sundest for dem. Erfaringer på området har nemlig konkluderet, at hunde ikke har behov for korn, majs, ris, ærter og kartofler, der blot er fyldstoffer, der normalt blandes i hundefoder som et bindemiddel for at have en konkurrencedygtig kilopris.

Det er ikke godt for hundens fordøjelse med kunstige fyld-, farve- og tilsætningsstoffer, og det kan også medføre dårligere pels, mindre energi og oplagthed samt kortere levetid. Man har også fundet ud af, at hundefoderet skal serveres råt, idet en tilberedning af kødet vi ødelægge og nedbryde de vitaminer og enzymer, der netop er meget vigtige for hundens trivsel. Man bør holde igen med hundefoder med høje indhold af sukker- og kornprodukter, og man bør koncentrere sig om kødprodukter, så hunden får et hundefoder indeholdende de nødvendige næringsstoffer herunder animalske proteiner og fedtsyrer.

Ved at skifte over til BARF hundefoder i tide kan man give sin hund et sundere liv med mere energi og levetid, og man vil også kunne slippe med færre udgifter til dyrlægen, så generelt er det en god idé at give sin hund BARF hundefoder uanset type af hund. Man kan læse mere om BARF hundefoder på opslagsværket Wikipedia på internettet.

Anbefaling om køb af hundefoder

Efter mange års arbejde i en hundekennel erfarer man hurtigt, at hunde trives bedst med sunde og ernæringsrige måltider, og der er BARF hundefoder klart anbefalingsværdigt til alle slags hunde. Denne type hundefoder hører ikke til blandt de billigste former for hundefoder, men til gengæld har man færre udgifter til dyrlæge og kan dosere mindre portioner hver dag, så i længden er det en billig løsning, og især hvis man handler fornuftigt ind.

Man skal ikke købe små pakker hundefoder i den lokale dyrehandel, da udvalget her som regel er begrænset og priserne ikke specielt konkurrencedygtige. Man får normalt mest for pengene ved at handle i en webshop på nettet, og man kan eksempelvis købe BARF hundefoder hos Lavprisdyrehandel.dk, der jo netop har et stort udvalg med mange forskellige typer hundefoder samt et lavt prisniveau på alle varerne.