Dit valg af hundefoder er vigtigt

Hunde er pattedyr ligesom vi mennesker, så derfor er der mange lighedstræk indenfor ernæring og helbred mellem hunde og mennesker.

Vi ved alt for godt, at mange fødevarer er usunde og fedende, mens der også findes sunde madvarer med masser af ernæring og vitaminer, som giver os energi og velvære i hverdagen. På samme måde skal man nøje finde det rette hundefoder, der præcist passer til din slags hund.

Når man har fundet et produkt af hundefoder, der indeholder alle de næringsrige vitaminer og mineraler, så behøves man til gengæld heller ikke anvende så store portioner, så da hunde ikke skal blive dovne og fede, idet de derved mister deres energi og livsmod.

 

En hund skal både have god kost og motion

På samme måde som mennesker, så skal hunde både have næringsrig kost samt motion, så man forbrænder fedtet og holder den slanke linje. Hvis en hund udelukkende får madrester og de billigste produkter af hundefoder, så vil hunden nemmere kunne få sygdomme og allergi, og den vil ikke længere være så oplagt til leg og ture, idet den ikke har energi nok fra sin kost.

En hund er en kødæder fra naturens side, så hunde skal have den rette mængde energi bestående af animalske proteiner med aminosyrer og mineraler, der passer til hundens alder og race. Man kan nemt få kostbare dyrlægeregninger, hvis hunden bliver syg af dårlig mad uden den rette mængde næringsstoffer, så det er langt bedre at sætte sig ind i, hvad din hund har brug for. Læs derfor altid varedeklarationen på den hundemad du anskaffer. M

an bør også holde godt øje med, om hunden er frisk med en flot pels, idet hvis den nyser og falmer i pelsen, så er den sikkert allergisk overfor gluten og kornprodukter, som ofte findes i de helt billige typer hundefoder. Hunde kan både æde vådfoder samt tørfoder eller en kombination af disse, men de skal minimum have et tørfoder produkt med de nødvendige næringsstoffer samt rigelige mængder af frisk vand, og så kan man naturligvis en gang imellem supplere den daglige kost med godbidder og levninger.

Man skal også give hunden rigeligt med motion gennem leg og ture, så hunden også kan få besørget undervejs. Visse hunderacer kan sagtens nøjes med en halv times daglig luftning, men de fleste hunde foretrækker mindst 1-2 timers motion i løbet af dagen.

 

Valget af det rette hundefoder

Der findes jo flere mærker på markedet, og man bør i starten købe mindre pakker af hundefoder, indtil man finder det produkt, som din hund synes bedst om. Prisen på hundemad følger normalt kvaliteten af dette, men man bør være opmærksom på store prisforskelle og tilbud, og der findes desværre også dyre men dårlige produkter af hundefoder på markedet. Man bør altid grundigt tjekke varedeklarationen, så man også undgår de usunde kunstige farvestoffer, smagsstoffer eller konserveringsmidler.

Et godt hundefoder skal bestå af sunde og oprindelige kornsorter såsom hirse, sorghum og havre, der udgør en minimal risiko for allergi i forhold til de mere typiske kornsorter. Derudover skal hunde have masser af fibre fra kødprodukter af eksempelvis kylling, lam eller fisk. Mange supermarkeder og dyrehandler har ofte kun et begrænset udvalg af hundefoder og til dyre priser, så man kan ofte finde et bedre tilbud online, idet de store webbutikker som Olivers.dk har et stort varieret udvalg af hundefoder til konkurrencedygtige priser, især hvis man køber større pakker. Online butikkerne kan sælge foder til dyr meget billigere, da de ikke har samme store udgifter til personale og husleje som de fysiske butikker.