Hundekiks til træning

En hunds kost skal være meget kontrolleret, for at hunden ikke tager på. Det er dit job som hundeejer at sørge for, at din hund får den rette mængde kost, da de fleste hunde ikke har en stopklods. En voksen hund bliver typisk fodret morgen og aften, og så kan man ellers give den et par godbidder i løbet af dagen, helst i forbindelse med træning.

Det kan godt være svært at bruge hundekiks til hundetræning. Det er nemlig ofte fristende at give hunden for mange godbidder eller give dem på de forkerte tidspunkter. Det er derfor vigtigt at finde en god balancegang.

 

Træn din hund og beløn med hundekiks

Hundetræning kan være en vanskelig proces. Det kræver nemlig at man finder en god balance mellem forventning og belønning, incitament og instinkt. Men du skal ikke frygte brugen af hundekiks i forbindelse med træningen. Det er nemlig godt at belønne din hund med en godbid under træningen, når den gør noget godt eller rigtigt. Det vigtigste er bare, at man bruger godbidderne korrekt i træningen – det er vigtigt at vide, hvornår du skal bruge dem, hvordan man bruger dem, og hvor mange hundekiks er for mange. Her er et sæt retningslinjer for at hjælpe dig med denne opgave:

Kom godt i gang: Belønningstræning er mest effektiv i de tidlige stadier af hundens læringsproces. Dette skyldes, i modsætning til at rose, at hunden modtager en godbid er et konkret incitament, hvilket er spændende for hunden. Når din hund først er ved at lære kommandoer som “sit” eller “dæk”, vil den have brug for et meget klart incitament som dette: For eksempel kan du holde godbidden foran din hund og bringe den tæt på gulvet som du siger “dæk”. Når din hund ligger ned, kan du belønne den med en godbid eller gentage denne proces, indtil den har lært kommandoen.

 

Overdriv ikke: Selv om det er smart at bruge godbidder til at lære din hund kommandoer, så sørg for ikke at overdrive de godbidder. Når du er i indlæringsfasen er det acceptabelt med en godbid per kommando, men efterhånden skulle det gerne nedjusteres, så din hund ikke får for mange godbidder og ved hvad der forventes af den. Ikke alene er det usundt for hunden at få for mange godbidder, det distraherer også hunden fra at finde forbindelsen mellem handling og belønning.

 

Reducering af godbidder: Efter din hund har lært kommandoerne, bør du kun belønne den med hundekiks en gang imellem. Hunden modtager dermed ikke en godbid, hver gang den udfører en kommando korrekt men blot engang imellem for at bibeholde dens interesse. Sørg dog for at rose din hund indimellem uden at gøre det alt for meget.

 

Brug godbidderne med omhu: Godbidder er en vigtig del af læringsprocessen og bør anvendes med omtanke. Husk altid at bruge specielt fremstillet hundekiks og ikke menneskelige fødevarer eller madrester. Disse alternativer er usunde for hunde og mangler de næringsstoffer, specielt fremstillet hundekiks har.

Hos Olivers finder du to forskellige slags knasende hundekiks i forskellige størrelser, så der både er noget for de små og store hunde. Hundekiksene er både en velsmagende godbid, der vil være ideel til hundetræningen samtidig med, at de er fedtfattige og tandrensende.