Det skal du vide om hundefoder

Hunde skal have mad og vand flere gange dagligt, og det er vigtigt, hunden får en tilpas mængde næringsrig foder, så hunden har energi og overskud til at være aktiv og legesyg hele tiden, så alle kan have glæde af hinandens selskab.

Det rette hundefoder er normalt ikke det billigste produkt, idet de billige typer hundefoder normalt er fyldt med billige kornprodukter, der ikke indeholder meget protein og animalske fedtstoffer, hvorimod den bedste slags hundefoder indeholder de anbefalede mængder af de rette næringsstoffer til hunde.

 

Dette skal hundefoder indeholde

Hvis man giver sin hund den rette mængde hundefoder af god kvalitet, så vil man kunne få optimalt udbytte af sin hund, som altid vil være rask og rørig, og den pels vil altid skinne uden at være fedtet eller tynd, dens tænder vil være i orden uden dårlig ånde, og man vil kunne spare en formue i dyrlægebesøg.

Hvis hunden ikke får den tilstrækkelige mængde næringsstoffer, så bliver hundens levetid kort, hvilket jo er en stor skam. Man vælger hundefoder efter hundens art og alder, idet hvalpe mere har brug for fedt, hvorimod ældre hunde har behov for et ekstra stort vitamintilskud for at holde sin krop i god stand. Man skal altid være påpasselig, når man køber hundemad, idet man bør tjekke varedeklaration nøje, før man bare køber den første og bedste slags hundemad.

En stor hund har naturligvis brug for mere næring end en lille hvalp eller mindre hund. Man skal passe på med at give hunden madrester og for meget af det billige hundefoder, da hunden derved vil få for stor mængde fedt og kulhydrater, hvorved den risikerer at blive overvægtig og få en for tidlig død.

Mange hunde har glutenallergi, og her bør man helt undgå kornprodukter i hundefoderet, som fortrinsvist bør bestå af animalsk protein med et moderat indhold af fedt og kulhydrater. Hunde skal have kød fra enten okse, gris, fisk, kylling, lam eller andre dyr, da hunde har brug for de vigtige aminosyrer, der kun findes i produkter med animalsk proteiner.

 

Sådan finder man det rette hundefoder

I starten må man nok prøve sig frem og se hvilken slags hundemad, som din hund især elsker, så derfor bør man afprøve flere mærker, og derfor er det mest økonomisk at købe de små prøvepakker, så man ikke køber for stor mængder, som hunden måske ikke kan tåle eller lide.

Når man har fundet et godt mærke, så bør man købe større mængder, idet man derved optjener mængderabat, og foderet kan undertiden også være på tilbud, så man bør holde øjnene åbne, og der findes også flere webshops, hvor man kan købe hundefoder i høj kvalitet til meget attraktive priser.